Wednesday, January 12, 2011

BuBuR JaGunG CaMeRon..!!!

Resepi Bubur Jagung CH....

Jagung (dihiris2)
Santan
Gula
Daun Pandan
Biji Sagu
Sedikit air

pastu...

jadilah...

*

*

*



inilah hasilnya...memang sedap jagung cameron dibuat bubur....terasa kemanisan jagung tu...nampak tak isi jagung tu ade 2 kaler..??? kuning ngan putih...tu lah jagung CH...


kalau korang nak tau...ni dia jagung CH...hanya terdapat di Cameron Highlands jer....warnenye kuning & putih...makan macamtu je boleh...kukus 5 minit jer pon boleh....memang sedap...kalau cube setongkol...pasti nak bertongkol2 lagi...

ok...selamat mencuba!!!



**TQ kat Nizam & Maz sebab belikan jagung CH ni....hehehe..

2 comments:

  1. Sedapnye yan.. jagung ch ni peberet anak2 akak..

    ReplyDelete
  2. betul tu kak...mse asben yan keje kat CH..hari2 Yan mkn jgung tu....suke yg dikukus....memang manis...

    ReplyDelete