Resepi Bubur Jagung CH....
Jagung (dihiris2)
Santan
Gula
Daun Pandan
Biji Sagu
Sedikit air
pastu...
jadilah...
*
*
*
inilah hasilnya...memang sedap jagung cameron dibuat bubur....terasa kemanisan jagung tu...nampak tak isi jagung tu ade 2 kaler..??? kuning ngan putih...tu lah jagung CH...
kalau korang nak tau...ni dia jagung CH...hanya terdapat di Cameron Highlands jer....warnenye kuning & putih...makan macamtu je boleh...kukus 5 minit jer pon boleh....memang sedap...kalau cube setongkol...pasti nak bertongkol2 lagi...
ok...selamat mencuba!!!
**TQ kat Nizam & Maz sebab belikan jagung CH ni....hehehe..
Sedapnye yan.. jagung ch ni peberet anak2 akak..
ReplyDeletebetul tu kak...mse asben yan keje kat CH..hari2 Yan mkn jgung tu....suke yg dikukus....memang manis...
ReplyDelete