glitter-graphics.com

Follower Cik Puan Stoberi

Monday, November 29, 2010

TeNtaNg DuNiAkU @ IPGKSAH - PaRt OnE


Hampir 11 bulan brlalu...tanggal 17 januari 2010 x silap la....yan daftarkan diri di IPGKSAH...dulu2 dipanggil IPSAH...tp sejak smua maktab perguruan nak naik taraf UNIVERSITI....so, dh tukar mnjadi Institut Perguruan Sultan Abdul Halim (IPGKSAH)....bermulalah episod diriku bgelar pelajar....bjauhan ngan asben n kluarga trcinta...agak sukar nk mnyesuaikan diri sbb dah 5 thn asik dok bkepit ngan asben je...tp, sebab inilah impian n peluang...yan gagahkan n kuatkan semangat...chaiyok!!!...

Spanjang brada di kampus ni...byak citer pahit, suka, duka, tawa, tangis dikongsi brsama teman-teman seperjuangan....teman sekelas, teman sebilik kat Kota Palas, teman semeja di kedai makan n teman di fb...msalah lebih kurang same..iaitu menyiapkan byak sgt assignment yg blambak2...smuanye nk kna antar cepat..rase badan ni mcm x larat bkejar sane sini, cari bahan, buat discussion, ...huhuhu lotihhhh gilerrr, kdg2 tdo pon x mnentu....x ckup pon ade...mane x nye, kursus ni kna abiskan dlam stahun...jd, kami ni dh mcm lipas kudung siapkan assignment...waktu kelas plak dri seawal 7.30pg-4.30ptg....mak aiii...tu blm masuk aktiviti ko-kurikulum, sukan dan permainan...tu semua WAJIB HADIR!!!.

 bersama sahabat karib....k.sham, k.wini n ctie...kemana2 je same2....

Dulu ingatkan belajar KPLI happy n enjoy je...tapi....seksa!!! pada awal2nye lah...dh lame2 tu mmg best giler...lg2 bile dpat berperangai mcm org muda...hehehee...lupe plak yg yan ni bini orang...hehehe..jgn marah ek Cik Lan???

So, dipendekkan cter, tempoh belajar kami di kelas hanya selama 6 bulan jerrr...Pada akhir bulan 6 plak, kmi kena menjalani PRAKTIKUM di sekolah..ni sbagai syarat tuk memenuhi pengajian KPLI kami...alhamdulillah batch KPLI thn ni dpt di sekitar area Sungai Petani jer...so, x susahla nk cari rumah sewa....yan mnjalani praktikum selama 3 bulan di SK BERAPIT.....best sgt!!!...nnti yan cter kat entri lain ek...

jangan main2...yan msuk sukan hokan tau..nnti kat sekolah leh jd jurulatih kat budak2...hehehe


Lepas abis praktikum, kami kena masuk kelas mcm biasa....tp mcm x belajar sgt la...kire nsiblah klu dpt pensyarah yang nak mgajar.....kena blajar la...klu x...happy jerrr kami...tapi ape2 pon, Puan Esah pensyarah kesayangan yan paling best!!!! Sayang Puan Esah!!..bg dia, xde mase kami nk happy2...yg penting exam nnti...dia nak smuanye dpt jawab...so, dia x pnah TUANG kelas tau!!! dan pelajar2nye pon x berani TUANG kelas....sebb dia leh tau sape yg x hadir...takotttnyerrr!!! mmg salute lah kat Puan esah!!

ni lah Puan Esahku sayang!!!
Oklah....panjang lebar yan crite kat Part One ni....pasni entri2 lain yan akak cterkan kisah dunia yan di IPSAH based pd gambar je...x larat nk taip byak2....ok...smbung len kali ek....ponattt!!!...

teka??? mane satu yan????..mase ni tgh khusyuk wat patung kertas...

4 comments:

  1. teringat zaman blaja dulu...hehehe

    ReplyDelete
  2. btul tu rin....alhamdulillah akak dberi pluang kdua tuk blajar lg...hehehe

    ReplyDelete
  3. part 1 yg menarik.. xsabar tgu part 2..cpt tulis kak yan!

    ReplyDelete
  4. moka...part kelas KS blm lg..kna ikut turn...heheheh....thanks 4 da komen...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...