glitter-graphics.com

Follower Cik Puan Stoberi

Wednesday, December 29, 2010

aNNiVerSaRy + BeSdaY DiNNer !!!

Malam tadi kan...
Yan sambut anniversary dinner...
tambahan lagi...
sambut besday dinner gak...
Kalau dulu2....kami dinner berdua..
Dengan Cik Lan jer..
tapi malam ni...
Kami dinner reramai...
dengan sebahagian ahli keluarga...
yang best tu...
kami wat STEAMBOAT..!!!!

Mak aiii...penuh segala mak nenek dalam ni....
Yan suke steamboat...
kami semua suke steamboat...
dah lame Yan tak buat sendiri steamboat...
sejak masuk belajar KPLI aritu la......
sekarang dah mule wat balik...
senang jer wat steamboat ni..
tak yah membazir duit makan kat luar...
mahal plak tu...sikit je dapat..makan pon tak puas!!!


 Yang ni kek anniversary kami...
hahaha..macam biase...
Cik Lan bawak balik dari hotel dia....
guna OC tau...bukannye curi....
ape yang penting...
tak perlu nak membazir kan???...


yang ini plak budak TOMBAM yang menceriakan dinner kami...merangkap emcee, penari, pelawak dan sebagainya...

itu jer nak citer pasal dinner Yan....
lepas ni akan menyusul dinner2 yang lain...
kalau ade la...hehehe


Daaa...ADIOS!!!



**masih berhutang steamboat dengan my kawan >> Maznah ....sebab janji nak jemput dia makan steamboat kat rumah Yan...xpe Maz..nanti aku calling2 ko ek..!!!

BubBle DaH aDe PassPorT...!!!

akhirnye....
penat Yan pujuk mereka...
berlari2 bile nak amik gambar...
penat cameraman tu...
bile dipeluk....dipegang...asyik meronta2 jerr...
sib baik Bubble ok...
steady jerr...akhirnya
Bubble dah ade passport....
pasni bolehla gi melancong...
Tina & Puteri dok rumah jerr...
padan muka!!!

nilah gambar pasport Bubble!!!


*

*

*



N0.pengenalan diri : 2010-05-13 B
Nama saya : Bubble 
Nama ayah saya : Johnny
Nama ibu saya : Jenny
Adik beradik : Anak ke 5 daripada 13 ekor adik bradik

Ok Bubble dah lulus...

pasni leh ar gi jumpe kawan2 baru kat rumah 
dan lain2...

Yeayyy!!!

**Gambar diambil sehari selepas Bubble dijumpai....

ChEf tO bE : DeBaRaN TiMaH...HaSiLnYeR..!!!!

Ok...ni sambungan entri dari entri yang lepas...


Jom kite tengok aksi2 Cik Timah ketika dalam debaran 3 jam dia tu...


Tu dia...Cik Timah sedang menghiris2 daging lembu....penuh dengan skill...siap dengan ukuran kdedukan pisau mengikut darjah2 tertentu....Yan pon tak paham!!!



skill Cik Timah di dapur untuk menggoreng ayam....menggelegak minyak tu...dahsyat wooo!!!
kucing2 kami abis lari sebab terkejut!!
hahaha....



Fuyyyooo!!! dahsyat tu...sampai meleleh keluar.....
tapi rase2 ni bukan keje Cik Timah...
tapi ni angkara Mak Cik Timah tu..
dok khusyuk tengok Cik Timah tumis nasi minyak kot!!!...



yang ni penonton setia Cik Timah...namenye Bubble....dia ni "stuntcat"...sebab dah 2 kali jatuh dri tingkat 9...
huhuhu...kesian ko Bubble!!!



inilah rupa hasil 3 jam Cik Timah berperang di dapur!!!



Menu 1 : Nasi Minyak



Menu 2 : Ayam masak merah
nampak cam pelik...
tapi itulah yang cikgu Cik Timah ajar kat sekolah....



menu 3 : Dalca terung + daging



Dessert : Agar2 koktel


Komen Yan : selepas merase semua menu...memang sedap...cukup rase segala....dah boleh amik exam dah...dah leh keje dah pas ni....cume kena tingkatkan kreativiti dalam menghias menu...dan satu lagi....jangan membebel mase memasak..hahahah...


** tahniah Cik Timah...buat yang terbaik di Shah Village Hotel  nanti....tekun belajar & dapatkan banyak pengalaman k...jangan melawan cakap Chef tau!!!



YeaYY...NaSi AyaM BeLasaH...!!!


yeyeayy...arini suke sangat!!!
sebab ape???....
jalan ke Klang tak jem....
smooth jerrr kereta Cik Lan meluncur laju...
tapi yang paling best...
akhirnya...
Yan berjaya...
buat nasi ayam sendiri...
Nasi Ayam Belasah namanya!!!


alaa....Yan tau korang tak kisah punye...
tapi bagi Yan ni satu kejayaan tau...
sebab tak pernah masak menu ni...
selalu beli jer....
lepas ni...tak yah beli dah...
jimat sikit duit tu!!!


tengah tanak nasi ayam ni...main belasah jer..tak tengok resepi pon....!!!..sukat air pon main agak2 je...


Sup tulang2 ayam..isinye sikit jerr...yang ni masak asing...mase empukkan ayam..Yan ambik 5 cawan stok ayam tu...sebab nak masak ngan nasinye nanti....pastu baru masak sup ayam...ehh..korang paham tak penerangan Yan ni???..ahhh..belasah je laaa...


Tadddaaa!!! Nasi Ayam Belasah siap!!!




Sup Ayam Ala Ucu Lijah  siap sudahh!!!

itu jerr....sorry kalau korang rase mende ni biase jer...
bagi Yan ini suatu yang luar biase...
sebab ape???
sebab Yan ni tak pandai masak macam korang!!!!...

daaa....Adios!!!


** sambal belum siap lagi...tunggu Cik Timah yang buat....hehehe



Tuesday, December 28, 2010

TeLeFoN BeRbuNyi Tuuu!!!!!

Tak tau nak cakap ape..
Yang pastinye...
minggu ni semua kawan2 KPLI Yan...
Gerun, Berdebar, Takut...semuanye ader....

Lagi2 bile bunyi telefon!!!!



Semua taknak bunyi telefon!!!
semuanye kecut perut nak jawab panggilan!!!
lagi2 kalau ade nombor start dengan 03-8888.......
sudah semestinye tu nombor KPM @ BPG....


yang dah kena call...alhamdulillah...lega dah mereka...
selamatlah terbang ke Sabah & Sarawak...
Tapi yang belum lagi....
masih berdebar2...
drama pon bersambung-sambung lagi...
lagi ramai yang mule join drama mereka...
pendek kata...just nak sedapkan hati....


ehh..anggaplah korang2 ni sedang termenung mengenangkan nasib ek...hehehe...

Takpe kawan2...
teruskan penantian anda dengan penuh kesabaran....
jangan risau...
anda semua dapat mengajar tahun depan...

ni ade bingkisan hadiah tuk korang...
jom nyanyi same2...

telefon berbunyi..ring..ring..ring..
ku angkat kutanya siapa..
telefon berbunyi ring..ring..ring..
ku angkat ku dengar suara..





Ok...daaa.....Adios!!!

Monday, December 27, 2010

SaNdiWarA PoStiNg BaKaL BeRaKhiR...

akhirnye...
sandiwara posting bakal berakhir...
macam2 cerita, kisah dan episod....



*


*


pagi2 lagi dikejutkan oleh seorang member namanye Liza budak PJ (pendidikan jasmani la...)... 
dia ckap Bahagian Pendidikan Guru (BPG) dah mule call mane2 yang dapat Sabah dah Sarawak...
tahniah kat Radziah...
sebab dia member pertama dalam group kpli-Jan 2010 yang dah tau keputusan...
Radziah dapat Sabah...
4hb Januari ni kena berlepas ke sana...
(Rad : Ko flying without me tau!!!)


ni post Liza kat FB yang membuatkan semua member2 Yan jadi huru hara... laju betul yang komen....satu demi satu komen naik macam pisang goreng panas...tak sempat bace abis...masuk lg komen lain....huhuhu....



pastu....selang beberapa minit...dah dapat pengesahan dari Cik Liza tu (chatting terus ngan dia)...Yan pon post  status kat FB gak..minta kawan2 lain on kan hp....get ready semuanye...mak aiii...berduyun2 komen....sampai 68 komen....komen 1-13 oklah...ikut prosedur tajuk...tapi bile komen ke 14 -68...semunaye komen mengarut.....ahhhh sandiwara bermula lagi!!!
kalau bab2 drama ni..memang menang kat diorang la...termasuk Yan...hehehe...
korang kalu free, leh bace skrip drama moka koiry, Kebil, Roslee, Yan dan lain2...kat link bawah ni...


Tapi..Yan tak salahkan diorang2 ni....sebab ape..memang slalu kami suke bergurau sende...nak2 lagi time jiwa masing2 berdebar2 nak tau posting....gelak guling2 la jugak dgn komen2 diorang ni...

tapi..ade gak member2 yang tak berape gemor bile kami bersandiwara...berdrama...usik mengusik ni...maybe diorang nak yang tepat, jelas, jitu & benar sahaja....gurau senda & drama2 ni tolak tepi!!!

Takpelah..lain orang..lain hati, lain kehendak, lain postnye....


tapi kan...dah dekat2 hujung huru hara kami pasal posting...
naik plak post dari wall Cheng Ho Laksamana ni....
haaa......yang ni memang post tak boleh blaaa!!!!
terang2 membohongi Yan & kawan2 lain semata2....
Cheng Ho Laksamana : arini BPG call pasal yang dapat Sabah Sarawak je lah...
Yang ko tulis dapat Pasir Mas gapo dio???
hahaha....lawak la ko ni Cheng Ho!!!
Dalam kelas pon suke wat lawak...kehkehekh...

ni link dia..rse2 mcm nak sekeh jer dia ni!!!


Ape2 pon..penantian kita semua akan berakhir...
jadi kawan2 yang bace entri ni....
dah tau posting dapat mane nanti...
jangan lupe update2 yer!!!


** kalau ade yang terase hati tu....Yan mintak maaf lah ye...biaselah hidup kalu tak ceria...tak best woo!!!

Sunday, December 26, 2010

500 BLOG

Cik Ben wat Segmen lagi!!!!


BEN ASHAARI

kali ni...dia nak 500 blog dalam segmen dia..
harap2 blog Yan ni tersenarai dalam 500 BLOG tu ek....

rase2nye ni kali ke-2 Yan join segmen Cik Ben ni....
Kenal tu...memang tak kenal pon...
di alam maya je kenal dia...
sebab Cik Ben ni blogger yang femes la...

Oklah....kenape Yan nak jadi Blogger???
eh ni macam soklan Cik Ben yang lepas jer...hehehe

macam ayat2 yang sebelum ni....

tujuan Yan nak jadi blogger sebab minat Yan dalam berkarya...heheheh..berkarya??? cam pelik je...
ala...sebab Yan suke berkongsi2 maklumat dan cerita2 tentang  kawan2, dunia makanan, masakan, kehidupan, dunia binatang especially kucing2 la...macam2 la....
lagi satu, Yan ni suke berkawan..so, nak tambahkan kawan....
hidup kalau tak berkawan...susah nanti..hehehe
nak glamer???? takdelah...Yan ni sekadar dipinggiran jerr...
tok sah glamer2 sangat...nanti tak bebas la plak...
janji ade yang suke follow blog Yan...Thanks 4 my follower...

itu je jawapan Yan... 
harap2 Yan ade peluang masuk dlm list 500 BLOG
 tu...hehehe

ADIOS!!!


IdOLa KeCiL 3...

hahaha....
dah mcam budak2...
ntah ape2 ntah...
leh plak layan konsert IK3 ni...
sebab kami dapat tiket free...
kalau tak, jangan harap kami nak gi...
tambahan plak...
nak merasa tengok live konsert...



Sib baeklah sampai2 je terus nampak mak Ain IK2..
Mak Ain ni jiran kami sekampung...
hehehe..so, ambik peluang bgambar ngan ain kali ke-2...
Ain mcm dulu gak...
still cute & tak lokek senyuman...


Dulu, Yan memang follow IK1 & IK2....
tapi IK3...memang tak pernah follow...
1 konsert pon tak pernah tengok kat tv9....
so, memang tak tau nak sokong yg mana satu...
nama2 finalis IK3 pon...harammm kami tak tau...
hehehhe...


ni mase kat dlm studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral...
kami dok belakang jerr.....
sebab malas nak dok depan...
kami ni pemerhati bebas...
sokong mane yang menang jerr...
hahahaha...


Balqis sedang perform...
fan2 Balqis semuanye pkai T-shirt kuning....
Tapi fan Harris...ramainyerr...
pakai T-shirt hitam...

ermm...rata2 finalis2 memang hebat2....
Yan memang tak fanatik dengan mana2 finalis...
cume Yan kurang setuju bile Harris dinobatkan sebagai 
Juara IK3...

ini pendapat Yan sahaja....terpulang pada korang untuk nilaikannye...


sebab..kalu ikutkan pengamatan Yan...
suara yang paling hebat...
nyanyian yang paling mantap...
takde kesalahan vokal + pitching pon tak lari...
ialah PUTERI...
dia mampu bawakan lagu yang sangat mencabar...
lagu slow dia bawak...
lagu rancak pon dia berjaya persembahkan...
komen juri2 pon memang tepat...
tapi..mungkin Puteri ni tak segahh macam Harris...
Nilai komersil dia kurang..
fan dia pon tak ramai plak malam tadi...
so, dia hanya dapat meraih Naib Juare jerr...


Macam Harris plak...
memang dia ade pakej...
glamer + fan yang ramai 
(mungkin sedare mare dia kot mlm tadi tu...)
 itu 1 kelebihan kat dia...
tapi....hanye mampu nyanyi lagu yang berentak rock je lah...
kebetulan malam tadi dua2 lagu rock...
memang lagu makanan dia lah...
dari pengamatan Yan...
kehebatan vokal dia tak boleh menandingi kehebatan vokal Puteri...
takpelah..dah rezeki dia kan..
so, tahniah la...

Yang lain2 tu....
Hadi, Balqis & Shazlen...
tak nak komen banyak...
kesemua hebat2...
cume rezeki + glamer diorang je yang berbeza...
Tahniah la kat finalis IK3...


malam tu agak happening la...
sebab kemunculan juara IK1 (Wanda) + IK2 (Dayana)...

keseluruhan konsert malam tadi memang menghiburkan...
cuma..tu laaaa..
apabila Glamer Vs Mantap Vokal berlaku....
ermmm..layyyannn je lahh!!!





HaPPy AnniVerSarY CiK LaN...!!!!



Buat suamiku tercinta

MOHD AZLAN BIN ISMAIL
dengarkanlah.....bisikan hati isterimu....



Aku ingin menjadi mimpi indah, dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu, yang mungkin bisa kau rindu
Karena, langkah merapuh, tanpa dirimu
Oh karena, hati t’lah letih

Aku ingin menjadi sesuatu, yang s’lalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku, selalu memujamu
Tanpamu, sepinya waktu, merantai hati
Oh bayangmu, seakan-akan


Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil, rinduku, padamu oo~…
Seperti udara yang ku hela kau se-lalu, ada


Hanya dirimu yang bisa, membuatku tenang
Tanpa dirimu aku me-rasa, hilang
dan sepi, dan sepi
Selalu ada, kau selalu ada

Selalu ada, kau selalu ada




Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan kita yang ke-6....moga sinar kebahgiaan kekal menyinari kehidupan kita hingga akhir hayat....



sayang kasih abadi daripada...

Sayangmu...AZEAN BT. HASHIM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...